Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

YÖGEM TARAFINDAN YOBÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN DÜZENLENEN SEMİNERLER DEVAM EDİYOR

Bilimsel değerler çerçevesinde üniversite ortamındaki öğrenme ve öğretme süreçlerinin araştırılması, raporlanması ve elde edilen veriler ışığında öğrenme ve öğretme ortamlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapan Yozgat Bozok Üniversitesi Öğrenme ve Öğretmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÖGEM) düzenlediği “YOBU Öğretim Elemanları için Profesyonel Gelişim Seminerleri” kapsamında ondan fazla çevrimiçi seminer ile 400’den fazla öğretim üyesine ulaşıldı.

YÖGEM TARAFINDAN YOBÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN DÜZENLENEN SEMİNERLER DEVAM EDİYOR

Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinin eğitim açısından gelişimlerine ortam hazırlamak, öğrenme ve öğretme ile ilgili ihtiyaç duydukları konularda bireysel veya genel destek sağlamak ve öğretim elemanlarının ihtiyaç duydukları noktaları belirlemek için yapılan anket çalışması sonucu belirlenen;

konularında düzenlenen çevrimiçi seminerlerde pedagojik destek, profesyonel gelişim ve teknik/teknolojik gelişim gibi konularla birlikte geniş bir yelpazede hem üniversitemiz bünyesindeki hem farklı üniversitelerden alanında uzman akademisyenler bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Konu ile ilgili açıklama yapan YÖGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Çilsalar; “Çevrimiçi seminerlerimizin organizasyonu ve yürütülmesinde UZEM ile birlikte çalışıyoruz. Seminerlerin organizasyonları konusunda her zaman yanımızda olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Güney, UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Can Meşe, Öğr. Gör. Ferhat Oflezer ve YÖGEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Haşim Yurttakal’a hocalarıma teşekkür ederim.

Düşünme eğitimi, ders izlencesi hazırlama, uzaktan eğitimde ölçme değerlendirme yolları, etkili öğrenme ve öğretme, çevrimiçi öğrenme toplulukları gibi farklı alanlarda devam edecek olan YÖGEM kapsamında yürüttüğümüz çevrimiçi seminerlerimize Üniversitemizin kıymetli öğretim üyelerinin katılımlarını bekliyoruz.” dedi.

18.09.2020 13:55