Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

ÜNİVERSİTEMİZİN UZAKTAN EĞİTİM BAŞARISI

ÜNİVERSİTEMİZİN UZAKTAN EĞİTİM BAŞARISI

ÜNİVERSİTEMİZİN UZAKTAN EĞİTİM BAŞARISI

Tüm dünyayı ve Ülkemizi ciddi anlamda etkileyen COVID-19 Koronavirüs salgını nedeniyle 13 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm üniversitelerde olduğu gibi Üniversitemizde de eğitim ve öğretime ara verildi. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın derslerin uzaktan eğitimle yapılacağına ilişkin kararı doğrultusunda 23 Mart 2020 itibariyle Üniversitemizde uzaktan eğitime başlandı.

Öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle yapılan anketler ve görüşmeler neticesinde ihtiyaçlar belirlenerek; Üniversitemizde bir hafta gibi kısa bir sürede 30 Mart 2020 itibariyle canlı derslere başlandı. Üniversitemiz öğretim üyelerinden ve Yozgat Bozok Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Can Meşe ve UZEM ekibinin koordineli ve verimli çalışmaları sayesinde uzaktan eğitim sürecinde Üniversitemiz başarılı adımlar atmış ve atmaya devam etmektedir.

“Yüz Yüze Verilen Derslerin % 98’i Uzaktan Öğretimle Yapıldı”

6-30 Nisan 2020 tarihlerinde çevrimiçi sınavların tüm üniversitemizde başarılı bir şekilde icra edilmesinden sonra Üniversitemiz Senatosu, Üniversitemiz öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının da görüşlerine dayanarak yılsonu ve bütünleme sınavlarının da uzaktan ve çevrimiçi olarak yapılmasına karar verdi.

Üniversite birimlerimizin ve öğretim elemanlarımızın özverili çalışmaları sayesinde Yozgat Bozok Üniversitesi süreci başarılı bir şekilde yürütmeye devam etmektedir.

Üniversitemiz, Kovid-19 salgını nedeni ile ara verilen yüz yüze eğitim sonrası öğrencilerine çevrimiçi eğitim ile derslerini bilgisayar ve mobil cihazlarla internete bağlanarak canlı olarak takip etme ya da kayıt altına alınan dersleri tekrar etme imkânı sunmaya devam etmektedir. 23 Mart 2020 itibariyle Üniversitemizde daha önce yüz yüze verilen derslerin % 98’i uzaktan öğretimle yapılmaktadır. Ortalama etkinlik sayısı 15 binin üzerinde olan sanal sınıflarda 30 Mart’tan itibaren toplam 73.463 canlı ders yapılarak senkron eğitime de devam edilmektedir.

8.06.2020 21:48