Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

ÜNİVERSİTEMİZ UZAKTAN ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (UZEM) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI

ÜNİVERSİTEMİZ UZAKTAN ÖĞRETİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (UZEM) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI

Üniversitemiz Uzaktan Öğretim Araştırma ve Uygulama Merkezi, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı uzaktan öğretim çalışmalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yaptı.

Sosyal mesafe kuralları uygulanarak Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Yücel Güney, UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Can Meşe, üniversitemiz enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında görev yapan dekan, dekan yardımcıları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, müdür yardımcıları ve bölüm başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ yaşadığımız pandemi döneminin en büyük kazanımlarından birisinin Üniversite olarak Uzaktan Eğitim konusunda çok ciddi mesafe almaları olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Özellikle yeni eğitim-öğretim yılının online olarak başlayacak olması nedeniyle yaz okulunda uyguladığımız online platformlar üzerinden kazandığımız deneyimlerin neticesi olarak BOYSİS uygulamasıyla yeni bir aşama kaydettik. Bu sistemin eksileri, artıları, kazanımları ve çalışma prensiplerine ilişkin hem bilgilendirme hem geri dönüşleri almak amacıyla bu toplantıyı düzenlendik.

Pandemi süreci ile birlikte 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitimde var olan teknik alt yapımızla hemen çevrimiçi eğitime geçtik. Bu tarihten sonra uzaktan eğitim ile ilgili gerçekten büyük bir mesafe aldık. Yaz okulu bunun en önemli göstergesi oldu. Bizim temel argümanımız, online eğitim sürecinde bir şekilde bu süreçte mağdur olan öğrencilerimiz varsa onları mağdur etmeyelim. Bu vesile ile yaz okulunu açtık, kendi öğrencilerimiz ve dışardan katılan öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2900 öğrenci yaz okuluna katıldı.

Bu minvalde, ben hepinize teşekkür etmek istiyorum. UZEM ile ilgili başlangıçta amatör bir ruhla işe başlayarak, kararlılıkla, başından bu yana bıkmadan usanmadan Anadolu Üniversitesi’nden aramıza katılan değerli Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Güney hocamızın da kıymetli katkıları ile gerçekten profesyonel bir aşamaya geldik. Bu çerçevede sürekli yenilik ve iyileştirmelerle alt yapımızı güncel tuttuk.

UZEM’e diğer birimlerden öğretim görevlisi arkadaşları görevlendirdik ve önümüzdeki günlerde yeni öğretim görevlisi arkadaşları da katarak ekibimizi genişleteceğiz.

UZEM bundan sonra bizim olmazsa olmazımız. Bu çerçevede Prof. Dr. Yücel Güney hocamızın başkanlığında UZEM’i güçlendirmek istiyoruz. Diğer üniversitelerle bu anlamda kendimizi kıyaslamıyoruz ama şu an Üniversite olarak çok ileri düzeydeyiz. Bundan dolayı başta Prof. Dr. Yücel Güney hocama, UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Can Meşe’ye, Bilgi İşlem Daire Başkanı Hüseyin Harmancı’ya, bu işin mutfağında çalışan bütün arkadaşlarıma ve geri bildirimlerle bize katkıda bulunan ve ders veren arkadaşlarıma sizin nezdinde teşekkür ediyorum. Çünkü uzaktan eğitimde yüz yüze eğitimden daha çok yoruldunuz ama çok ciddi bir mesafe kaydettik.

UZEM de dâhil olmak üzere Yozgat Bozok Üniversitesi her alanda başarı hikayesi yazmak, marka üniversite olmak yolunda bu işin gereklerini yerine getirmektedir. Kararlılıkla, Başarıya iddiamızın temel dayanağı siz değerli idareci arkadaşlarımız ve akademisyenlerimizdir. Ben tekrar sizlere teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Can Meşe ise konuşmasında, “Pandemi döneminde uzaktan eğitime geçildiğinde bir taraftan Google Classroom’ı kullanırken diğer taraftan da kendi sistemimizi yapmaya başladık. Bu süreçte Sayın Rektörümüzün katkıları ile ekibimizi genişlettik. Teknik alt yapımızı iyileştirerek yoğun bir mesai ile sizlere ve öğrencilerimize daha iyi bir hizmet vermek için çalıştık.” dedi.

Bozok Öğrenme Yönetim Sistemi dediğimiz bir yapı oluşturmaya çalıştıklarını, BOYSİS olarak adlandırdığımız sistemde OBS, Moodle ve BigBlueButton platformlarını bir araya getirdiklerini belirten UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meşe konuşmasının devamında Bozok Öğrenme Yönetim Sistemi’nin (BOYSİS) kullanımı, eğiticilerin eğitimi, ilgili destek sayfaları, veri girişleri, uzaktan eğitim usul ve esasları, mobil uygulama, verimli kullanım ve etkinlikler konularında bilgi verdi.

UZEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meşe, toplantı sonunda gelen soruları cevaplandırdı.

10.09.2020 09:00