Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

ÜNİVERSİTEMİZ GÜZ DÖNEMİ İÇİN UZAKTAN EĞİTİM DERSLERİNİN ÇEKİMLERİ DEVAM EDİYOR

ÜNİVERSİTEMİZ GÜZ DÖNEMİ İÇİN UZAKTAN EĞİTİM DERSLERİNİN ÇEKİMLERİ DEVAM EDİYOR

Yozgat Bozok Üniversitesi 2020-2021 Eğitim öğretim güz dönemi için uzaktan eğitim dersleri için hazırlıklara devam ediyor. Üniversitemiz UZEM birimi tarafından oluşturulan Öğretim Tasarımı ve Teknolojileri Çalışma Grubu tarafından 2547 sayılı kanunun 5i maddesinde belirtilen derslerin video çekimleri gerçekleştiriliyor.

Video çekimleri için Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo Televizyon Programcılığı Programı stüdyolarını kullanan teknik ekibimiz şu ana kadar Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1, Türk Dili 1 ve Yabancı Dil 1(İngilizce) derslerinin videolarının çekimlerini yapmaktadır. 2020-2021 Eğitim öğretim yılında bu derslerin uzaktan eğitimle işlenebilmesi için gerekli alt yapı ve sistemsel hazırlıklarını tamamlayan Üniversitemiz, bu dönemde öğrencilerimize sorunsuz bir yapının hazırlanması için çalışmalarına devam etmektedir.

Öğrenci bilgi sistemi, öğrenme yönetim sistemi, çevrimiçi canlı ders vb. birçok özelliği içerisinde barındıran BOYSİS, UZEM tarafından öğretim elemanı ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Tüm programlarda öğretim elemanlarının ders materyali paylaşımını ve öğrencilerin her ortamda ders materyaline ulaşmasını sağlamak için BOYSİS kullanacak olan Üniversitemiz, bu konuda ihtiyacı olan tüm alt yapı hazırlıklarını tamamlamıştır. Üniversitemizin uzaktan eğitim sistemi olacak olan BOYSİS, farklı biçimlerde destek sağlayacak yeni entegre uygulamalarla zenginleştirildi. BOYSİS aracılığıyla öğretim elemanlarımızın öğrenciler ile ders malzemesi paylaşma, forum özelliği ile konuları tartışma, ödev, sınav gibi özellikleri sisteme entegre edildi. Böylece uzaktan eğitim esnasında hem canlı dersler hem de kaydedilen derslerin tekrar izlenilmesi sağlanacaktır.

Teknolojik imkanlar ve geçmiş dönem deneyimimiz sayesinde öğrencilerimize yüksek standartta eğitim içeriği ve çevrimiçi (online) etkileşim imkanlarını bu dönemde rahatlıkla sunulmasına yönelik yoğun çabalar harcanmaktadır. Tüm bu teknolojik imkanların yaygın kullanımını kolaylaştırmak için hali hazırdaki kullanım kılavuzları hazırlandı, öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız için eğitim videoları ve dokümanları hazırlandı. Üniversitemiz "kararlılıkla, başarıya" ulaşabilmek için öğrencilerimize en iyisini sunma yönünde çalışmalarına devam etmektedir.

5.09.2020 10:02