Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

REKTÖRÜMÜZ, ÜLKE TV'DE YAYIMLANAN “GENÇ VİZYON” PROGRAMINA KONUK OLDU

REKTÖRÜMÜZ, ÜLKE TV'DE YAYIMLANAN “GENÇ VİZYON” PROGRAMINA KONUK OLDU

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, ÜLKE TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan eğitimin her kademesinden öğrencilerin ilgiyle takip ettiği “Genç Vizyon” programına konuk oldu.

İletişim Uzmanı İsmail Yolcu ile Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’nun hazırladığı programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Karadağ, 2006 yılında kurulan Üniversitemizin 15’inci yılında genç, dinamik, üretken, geleceği ve marka hedefleri olan bir bilim yuvası haline geldiğini söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin, salgın dönemini fırsata çevirerek uzaktan eğitimi çok güçlü bir hale getirdiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, BOYSİS sistemi ile uzaktan eğitimi sorunsuz ve işlevsel hale getirdiklerini ifade ederek, yeni hayata geçirilen BOZOK Mobil uygulaması, YOBUTV çevrimiçi video içerik platformu ile de öğrencilerin derslere ve bilgiye erişimlerinde büyük kolaylık sağladıklarını belirtti.

Kovid-19 salgını nedeni ile ara verilen yüz yüze eğitim sonrası öğrencilerine çevrimiçi eğitim ile derslerini bilgisayar ve mobil cihazlarla internete bağlanarak canlı olarak takip etme ya da kayıt altına alınan dersleri tekrar etme imkânı sunduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “ özellikle de eğitim öğretimde pandemi süreciyle yaşanan dönüşümleri gerçekleştirmek adına ciddi çalışmalar yürüttük. Uzaktan Eğitim Merkezini insan gücü ve altyapı açısından güçlendirerek uzaktan eğitimde ciddi bir görünürlük sağladık.” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesinin  İhtisaslaşma, Kalite, Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme, Bilimsel  Projeler,  Sosyal, Kültürel, Sağlık, Teknik ve Fiziki alanda önemli  mesafeler  kat ettiğini değinen  Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Gaziantep'te 132 üniversitenin katılımıyla düzenlenen TEKNOFEST Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışmasında Yozgat Bozok Üniversitesi BeeM Takımının  otonom elektrikli araçlar kategorisinde önemli bir başarı elde etti.  Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de gerek TEKNOFEST, gerekse BAP  ve TÜBİTAK Projelerinde elde ettiğimiz başarılarımızın artarak devam etmesini arzu ediyoruz"  dedi.

Üniversitemizin ihtisas üniversitesi olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, kenevirin endüstriye kazandırılması, kenevire dayalı sanayinin Yozgat ve yöresinde çeşitlenmesi ve istihdama katkı sağlaması adına kısa orta ve uzun vadede yürütülen çalışmalar ve ortaya konulan projeler hakkında bilgiler verildi. Misyon olarak kenevirin bütün biyokütlesini endüstriye kazandırmayı hedeflerine adım adım ilerlediklerini belirten Rektörümüz, Yozgat’ı kenevirin biyokütlesinin ekonomiye kazandırıldığı bir üs haline getirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Üniversite tercihlerinde Yozgat Bozok Üniversitesini tercih edecek olan öğrencilerin pek çok ayrıcalığı beraberinde yaşayacaklarını belirterek, tüm öğrencilere derslerinde başarılar diledi.

5.04.2021 08:48