Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. KARADAĞ “ÜNİVERSİTELERDE PANDEMİ SÜREÇ YÖNETİMİ” KONULU ONLİNE PANELE KATILDI

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. KARADAĞ “ÜNİVERSİTELERDE PANDEMİ SÜREÇ YÖNETİMİ” KONULU ONLİNE PANELE KATILDI

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyomu) Akademi Çalışma Grubu işbirliğinde ve online olarak düzenlenen “Üniversitelerde Pandemi Süreç Yönetimi/Üniversite Rektörleri Paneli”ne katıldı.

Emre Hasan Albayrak moderatörlüğünde interaktif gerçekleştirilen panele, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz konuşmacı olarak katıldı.

Panelde, üniversitelerin pandemi süreci zarfında aldığı önlemler, uzaktan eğitimde sistemsel alt yapı ve entegrasyon çalışmaları, üniversitelerin pandemi sürecini öğrenci, akademik ve idari personel ekseninde dinamik, sorunsuz şekilde nasıl yönetildiğine ilişkin önlemler, çalışmalar ve alınan tedbirler anlatıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi olarak pandemi sürecini eğitim-öğretim ve Araştırma ve Uygulama Hastanesi merkezi ekseninde yürüttüklerini belirterek şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı Pandemi Kurulu kararına göre Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanemiz non-Covid hastane olarak belirlendi. Yine Covid 19 sürecinde hastanemiz test merkezi olarak kullanıldı. Bu anlamda Yozgat’ta önemli bir görev ifa ettiğimizi düşünüyorum.”

“Pandemi sürecinde uzaktan eğitimi başarılı şekilde yürüttük ve yürütmekteyiz. 23 Mart tarihi öncesinde “Başlamak bitirmenin yarısıdır” ilkesiyle online eğitim-öğretim sürecine gerekli altyapı çalışmalarıyla başladık. Bu tarihten sonra ivedilikle gerek alt yapımızı, gerekse öğrenci ve akademik kadromuzdan gelen geri bildirimlerle sistemimizi hızla revize ederek önemli bir mesafe kat ettik."

“Gerekli alt yapı çalışmalarıyla UZEM’i güçlendirerek geliştiriyoruz.”

“Uzaktan eğitim süreci de YÖK’ün teşviki ile yeni normallerimiz arasına girdi. Yüzde 40 hibrit eğitim-öğretime teşvik eden YÖK, fiziksel mekânlar yerine, yüzde 40 oranında uzaktan öğretim öngörmektedir. Tüm bunlar dikkate alındığında Yozgat Bozok Üniversitesi insan gücüyle birlikte gerekli alt yapı çalışmalarıyla UZEM’i güçlendirerek geliştiriyoruz.

Rektör Prof. Dr. Karadağ, süreç boyunca YÖK’ten gelen her bilgilendirmenin kurumsal sosyal medya hesapları ve e-posta ile öğrencilere ve akademik personele aktarıldığını ifade etti. Ayrıca bu süreçte dijital ve teknik imkânların öğrenciler için seferber edildiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi merkez yerleşkesi ile ilçelerde bulunan bilgisayar laboratuvarları, internet, teknolojik ve dijital imkânların yanı sıra merkez kütüphane imkânlarını herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olan ve Yozgat’ta ikamet eden tüm üniversite öğrencilerinin kullanımına açtıklarını ifade etti. Rektör Prof.Dr. Karadağ sözlerini şöyle sürdürdü: “2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı'nın Bahar dönem sonu sınavlarına ilişkin öğrencilerin görüşleri online anketlerle alınarak sınavların online olması konusunda ortak karar alındı. Bu yıl mezun olacak öğrencilerimizin mezuniyet töreni olup olmayacağına dair yaşadıkları bir burukluk var. Yeni normal hayat içerisinde örgün eğitim için şartlar oluşursa yeni eğitim-öğretim dönemi başlangıcında, eylül ayında son sınıf öğrencilerimize yönelik online mezuniyet töreni yapmak istiyoruz.”

“Kütüphane bütçemizi ve elektronik kaynaklarımızın sayısını artırdık.”

“Bu süreçte kütüphane bütçemizi arttırdık. Daire başkanlıkları içerisinde bütçesini 2 buçuk kat artırdığımız tek başkanlık Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı oldu. Elektronik kaynakların çoğaltılması noktasında önemli bir yol kat ettik. Mali açıdan veri tabanlarının aboneliği ve satın alımı noktasında ciddi kaynaklar gerekiyor. Bütün üniversiteler için belki olmayabilir lakin Orta Anadolu’da 4-5 üniversitenin ortak kullanabileceği veri tabanları olabilir."

“Bizleri böyle bir platformda değerli Hocalarımızla buluşturduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Yozgat diyarından üniversitem ve şahsım adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

1.09.2020 15:29