Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. AHMET KARADAĞ: “ÇOKLU ÖLÇME DEĞERLENDİRME SİSTEMİNE DEVAM EDECEĞİZ”

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. AHMET KARADAĞ: “ÇOKLU ÖLÇME DEĞERLENDİRME SİSTEMİNE DEVAM EDECEĞİZ”

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  Üniversitemizde uygulamaya konulan çoklu ölçme değerlendirme sistemine ilişkin son günlerde sosyal medyada öğrencilerden gelen eleştiriler üzerine bir basın açıklaması yaparak konuya açıklık getirdi.

Rektörlük hizmet binasında  düzenlenen basın toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ve Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü  (UZEM)  Dr. Öğr. Üyesi Can Meşe de katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, son günlerde özellikle sosyal medyada Üniversitemizin mevcutta uyguladığı çoklu ölçme değerlendirme sistemi ile ilgili ortaya konulan itirazların sistemi tam manası ile anlayamamaktan ve önyargılarla hareket etmekten kaynaklandığını söyledi.

Üniversitemiz tarafından uygulamaya konulan çoklu ölçme değerlendirme sisteminin temelde öğrenci  odaklı ve öğrenci  lehine  olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “ Yozgat Bozok Üniversitesi olarak bu sistemi devam ettireceğiz.  Bu  sistemin  her yönü ile doğru bir sistem olduğunu   ve  öğrencilerimizin  yararına olacağını onlara anlatacağız. Türkiye’de ve dünyada çoklu ölçme değerlendirme sistemi artık bir  zorunluluk haline geldi. Yozgat Bozok Üniversitesi de  Yükseköğretim Kurumu’nun teklif ve tavsiyeleri doğrultusunda Üniversitemiz Senatosu kararı ile kalite standartları kapsamında uygulamaya koyduğumuz  çoklu ölçme ve değerlendirme sistemini doğru yöneten öncü bir üniversite olmayı hedeflemekteyiz “ dedi.

5.11.2020 08:42