2022-2023 Bahar Yarıyılı Uzaktan Eğitim Verileri

Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi' nce geliştirilen BOYSİS üzerinde Bahar yarıyılına ait tüm derslerimiz açılmış ve öğrenci aktarımları sağlanmıştır. Müdürlüğümüz, deprem felaketi sonrası YÖK tarafından uzaktan eğitim kararı alındığında hızlı bir şekilde sunucularında iyileştirmelere gitmiş ve canlı ders alt yapısını güncellemiştir. 30 adet sanal sunucu ile canlı ders sisteminde ilk 3 hafta takip edilmiştir. İncelemelerimizde anlık olarak 3000 kişinin katılım sağladığı anlarda dahi öğretim elemanları ve öğrencilerimizin derslerini rahatlıkla işlediği gözlemlenmiştir.

Canlı derslerimizde öğretim elemanı mikrofon, kamera ve ekran paylaşımı yapabilmektedir. Kayıt altına alınan derslerin videoları 1 (bir) gün sonra sisteme düşmektedir. Bunun sebebi video kayıtlarında render işlemleri alınırken sunucuların aşırı yüklenmesi durumuna maruz kalmaktadır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için render işlemleri gece 23:00 dan sonra yapılmaktadır.

Sistem uzmanlarımız sunucu yoğunluklarını anlık olarak ekranlardan takip etmektedirler. Olası tıkanma ve yüklenme durumlarında hızlı aksiyon alınabilmektedir.

27 Şubat tarihinde başlayan bahar yarıyılında 03.03.2023 tarihi de dahil ilk 2 haftalık sürede 2938 Canlı Ders işlenmiş olup, 2606 adeti video kayıt edilmiştir. Disklerde kapladığı toplam boyut 79GB olup canlı derslere katılan tekil katılımcı sayısı 2 haftada 68.8K civarındadır.

11.03.2023 16:03