Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

Rektörümüz KARADAĞ: “Üniversitemizde 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 18 Ekim Pazartesi Günü Başlıyor”

Rektörümüz KARADAĞ: “Üniversitemizde 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 18 Ekim Pazartesi Günü Başlıyor”

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ulusal basın temsilcileri ve yerel gazete çalışanları ile bir araya gelerek 2021-2022 yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Üniversitemiz Merkez Cumhuriyet Rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısına Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şenol Akın ve Prof. Dr. Yücel Güney de katıldı.

“2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 18 Ekim Pazartesi Günü Başlayacak”

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 2021-2022 eğitim-öğretim yılının 18 Ekim Pazartesi günü başlayacağını söyledi. 

Yeni eğitim-öğretim döneminde üniversitemizde yeni açılan bölüm ve programlara 5 bin 900 öğrenci kontenjanı verildiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “üniversitemize yeni gelecek öğrencilerle birlikte öğrenci sayımız 25 bin civarında olacak” dedi. 

“Uluslararası öğrenci sayımızı 2 bin 500’e; toplam öğrenci sayımızı da 27 bine çıkarmayı hedefliyoruz”

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 600'e yakın uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Üniversitemiz tarafından ilk kez Uluslararası Öğrenci Sınavı (YOBÜYÖS) yapıldı. Uluslararası öğrencilerin üniversitemize ilgisi her geçen gün artıyor. Öğrencilerimizin daha modern şartlarda eğitim-öğretimlerini sürdürmelerine imkân sağlamak amacıyla hayırsever iş insanı Bilal Şahin tarafından Üniversitemiz Bilal Şahin Batı Kampüsünde Bilal Şahin Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) binası kısa bir süre sonra tamamlanacak. Şu an 600 olan uluslararası öğrenci sayımızı 2022 yılında 2 bin 500’e; toplam öğrenci sayımızı da 27 bine çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Diş Hekimliği Fakültemiz 40 Öğrenci İle Eğitim-Öğretime başlıyor”

Her geçen gün gelişen, değişen ve büyüyen Yozgat Bozok Üniversitesi’nde yeni fakülteler ve yeni bölümler açıldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ “Bu fakültelerden birisi de Diş Hekimliği Fakültemiz. Fakültemize bu yıl 40 kontenjan verildi. Öğrencilerimizin gelmesiyle eğitim-öğretime başlayacağız. Diş Hekimliği Fakültemizin, Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkeziyle afiliasyon olması anlamında katkı sunmayı amaçlıyoruz. Fakülteyi açarak eğitim-öğretim süreçlerini hazırlamak bizim sorumluluğumuzda ancak, fakültemizde diş tedavisine başlanılabilmesi için 40 üniteye ihtiyacımız var. Bu konuda siyasilerimiz başta olmak üzere, yerel yönetimler ve iş insanlarından ünitelerin kurulması anlamında katkı ve destek bekliyoruz ” şeklinde konuştu. 

“Yeni açılan ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarla güçlenerek büyüyoruz.”

Yozgat Bozok Üniversitesinin uzaktan eğitimde BOYSİS ve mobil uygulamalarıyla marka bir üniversite konumuna geldiğini, uzaktan eğitim sürecini iyi yönettiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  “İlk kez ön lisans düzeyinde uzaktan öğretimle öğrenci alacağız. Açılan ön lisans, lisans yeni programlar yanında zayıf noktamız olan lisansüstü eğitimde de ciddi adımlar atmaktayız. Bu anlamda 6 yeni doktora ve 11 yeni yüksek lisans programı açtık. Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu’nda bu sene hemşirelik bölümü açıldı ve 60 öğrenci aramıza katılacak.  Ebelik bölümünü önümüzdeki yıl açmayı planlıyoruz. Ayrıca Sorgun Meslek Yüksekokulu’nda Hızlı Tren Raylı Sistemler programını açıldı.   Makina Teknolojisi programına ise bu yıl ilk kez öğrenci alınacak. Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulumuzda öğrencilerimiz eğitim öğretime başladı. Fakat öğrencilerimizin yurt sorunu hâlâ devam ediyor. Bu anlamda da destek ve katkı bekliyorum” dedi.

“Hukuk Fakültemizi 2022 yılında eğitim-öğretime hazır hâle getirmeyi planlıyoruz”

Hukuk Fakültesi’nin de en kısa sürede eğitim-öğretime başlaması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  fakültemize dekan atamasını yaptık. Kadrolaşma çalışmaları devam ediyor. 2022 yılı içerisinde Hukuk Fakültemizi açmayı planlıyoruz. Fakültemizin müstakil binası yapılana kadar fakültemizi merkez rektörlük binamızda eğitim-öğretime başlatmayı planlıyoruz. Diğer taraftan Turizm fakültemizi de ilerleyen dönemlerde daha işler hale getirerek Yozgat’ın turizminde etkin rol almasını sağlayacağız “dedi. 

“İhtisaslaşma alanımızla ilgili büyük mesafeler aldık ve çalışmalarımız devam ediyor”

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bilim camiasına değer katarken,  ihtisas alanı olan endüstriyel kenevirin ekonomiye kazandırılması özelinde girişimci üniversite olma yolunda çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  “Kenevir ekonomiye kazandırılacaksa bunun üssü Yozgat ve Yozgat Bozok Üniversitesi olacaktır. Üniversitemizin endüstriyel kenevir alanında sektörel buluşmaları devam ediyor. Bu hafta içi İnfima Holding İcra Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz ve beraberindeki heyet ile kenevir ile ilgili bir çalıştay düzenleyeceğiz. Amacımız Yozgat Bozok Üniversitesi’ni öğrencisiyle, sanayi-üniversite işbirliği ile bölgesine değer katan bir üniversite hüviyetine kavuşturmaktır” diye konuştu.

“Marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

Üniversitelerin iki temel işlevinin olduğunu, birincisinin eğitim ile geleceğin meslek sahiplerini yetiştirmek;  ikincisinin de bilimsel çalışma yapmak,  bilgi üretmek olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Yozgat Bozok Üniversitesi, bilginin teknolojiye dönüşmesinde üçüncü bir sacayağı olan İhtisas Üniversitesi vasfı, girişim odaklı misyonu ve 2022 -2026 stratejik hedeflerini de buna göre belirleyen bir üniversite olarak marka üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

10.08.2021 16:53